Yazılım bütçe hesabı nasıl yapılır?

Siteniz veya uygulamanız için bir yazılım inşa etmeyi planlıyorsanız, öncelikle bu yazılım için harcayacağınız bütçeyi belirlemeniz gerekiyor. Yazılım gibi önemli ve birden fazla değişken içeren konularda, hesabınızı iyi yapmak, sürpriz giderlerle karşılaşmanızı engelliyor. Bu sayede bütçenizden harcayacağınız miktarı önceden tahmin edebiliyor ve ona göre yatırımlar yapabiliyorsunuz.

Öncelikle yazılım bütçe hesabı yaparken, sadece geliştirme kısmını göz önünde bulundurmamalısınız. Yazılımın kodlanması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi oldukça önemli bir bölüm olsa da yazılım maliyetlerinin tamamını bu giderler oluşturmaz. Yazılımın hayata geçirilmesinden sonra ortaya çıkabilecek güncellemeler, barındırma maliyetleri, bakım giderleri ve daha birçok konu yazılım bütçe hesabına mutlaka dahil edilmelidir.

Yazılımlar, dinamik halde olan ve sürekli gelişime açık olan projelerdir. Yıllar geçtikçe, yazılımınız eskiyebilir, güvenlik problemleri baş gösterebilir ve çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında yazılım bütçenize, bakım ve güncelleme maliyetlerini de eklemeniz daha doğru olacaktır. Planınızın en başında bu maliyetleri göz önünde bulundurursanız, hem daha iyi ve donanımlı bir projeye sahip olursunuz hem de beklenmedik durumların önüne geçersiniz.

Sizler de en iyi şekilde tasarlanmış, kodlanmış ve son teknoloji yazılımlara sahip olmak istiyorsanız, Linus Teknoloji ile hemen iletişime geçin. Güncelleme, bakım, teknik destek ve yazılım geliştirme konularında verdiğimiz kapsamlı hizmet sayesinde, hedeflediğiniz projelere başarıyla hayata geçirecek, uzun ömürlü bir yazılım elde edeceksiniz.

Daha fazla bilgi almak ister misiniz?

Aklınıza takılan soru işaretlerini giderebilmek ve uzmanlarımız ile değerlendirmek için bizimle iletişime geçin.