Pazaryeri nedir?

Pazaryeri (Marketplace), ziyaretçilerin giyim, gıda, yaşam, otomobil, teknoloji ve bunun gibi sayısız kategoride ürün sunan, ziyaretçilerin istediği ürünleri farklı mağazalardan olsa bile aynı sepette alabildiği, günde milyonlarca kişinin giriş yaptığı web siteleridir. Dünyada Aliexpress, Amazon ve eBay gibi büyük markalar, ülkemizde ise Trendyol, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi yerel markalar bu işe öncülük ediyorlar.

Pazaryeri bu kadar popüler olması tabi ki tesadüf eseri olan bir konu değil. Hem mağazalar, hem de müşteriler için büyük kolaylıklar söz konusu oluyor.

Kendi e-ticaret sitesini yöneten bir işletme, buradan ürün satışı yapabilmek için öncelikle içeriye müşteri sokmak zorundadır. Bununda üç yolu var. Birincisi organik arama ziyaretçisi, ikincisi sosyal medya kaynağı, üçüncüsü ise ücretli reklam ağları yoluyla olacaktır. Yeni kurulan işletmeler genellikle yeterli tanınırlığa sahip olamadıkları için üçüncü yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu da satış maliyetlerini bir hayli arttırıyor. Bu gibi zorluklar karşısında dördüncü bir yol olarak online pazaryerleri karşımıza çıkıyor. Bu sayede müşteri bulma zorunluluğu ortadan kalkıyor, çünkü pazaryeri o kısmı fazlasıyla hallediyor. İşletmeler ürüne ve satışa odaklanıp müşterilerine iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarına bu yönde devam ediyorlar.

Müşteriler için avantajı ise saymakla bitmez. Binlerce farklı kategoriden, binlerce farklı satıcıdan ürünlere tek bir sistem üzerinden ulaşabiliyorlar. Eğer sizler de e-ticaret sitenizi başarıyla pazaryeri entegrasyonu yapmak, internetten alışveriş serüveninizi hızlandırmayı hedefliyorsanız, Linus Teknoloji ile iletişime geçebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak ister misiniz?

Aklınıza takılan soru işaretlerini giderebilmek ve uzmanlarımız ile değerlendirmek için bizimle iletişime geçin.